Fysik

Beregn energi af foton

12. september 2012 af AnnaBanp (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har fået til opgave, at beregne energien af en foton produceret af en carbondioxid laser. Den har en bølgelængde på 10,6 * 10^-6 m og strålingseffekten er 1 watt (1J*s^-1). og hvor mange fotoner producere denne laser pr. sekund. Er der nogle der vil hjælpe. Jeg ved godt, at man skal bruge denne formel: E=(h*c)(lambda) , men derefter er jeg blank.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af peter lind

Det er E=h*c/λ. Den bruger du til at finde energien af en foton. Hvis du har n fotoner vil energien være n gange så stor. Du skal så vælge n så det passer med den opgivne effekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2012 af mathon

 

                                       Efoton = (h·c)/λ = (1,99645·10-25 J·m) / (10,6 * 10-6 m) = 1,87401·10-20 J

    antal pr. sekund

                                       Nfotoner = (1 W) / (1,87401·10-20 Ws) = 5,33616·1019 s-1


Svar #3
12. september 2012 af AnnaBanp (Slettet)

Hvor får du dette tal fra: 1,99645·10-25 J·m?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2012 af mathon

               

                                                     h·c = 1,99645·10-25 J·m


Skriv et svar til: Beregn energi af foton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.