Matematik

Rente!! hjælp

12. september 2012 af Sara2016 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har ikke helt styre på det med renter osv.

håber ik vil hjælpe mig, da jeg ikke rigitig forstår det.

Vil gerne have en forklaring

1). 600 kr voksede på 3 år til 674,92 kr med samme rentefod hvert år. Hvad var rentefoden? (Skriv 4% eller 0,04)

 

2). 600 kr voksede på 3 år til 674,92 kr med forskellig årlig rentefod hvert år. Hvad var den gennemsnitlige årlige rentefod

 

3). 252 kr vokser på 4 terminer til 289,18 kr. Hvad er den gennemsnitlige rentefod?

 

4). 2000 kr forrentes med 2% om måneden. Hvad er beløbet efter 3år

 

5). 5000 kr vokser på 4 år (48 måneder) til 6352,45 kr. Hvad er den gennemsnitlige månedlige rentefod?

6). Hvor mange år skal 100 kr forrentes med en rentefod på 2,3% for at vokse til 112,04 kr

7). 200 mio bakterier formerer sig med 1,1% i timen. Hvor mange timer skal der gå før antallet er 215,92 mio? (Helt antal timer)

På forhånd Tak! :) håber i vil forklare det for mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af nielsenHTX

til alle opgaver skal du bruge at

kn=k0(1+r)n hvor

kn er kapitalen efter n terminer

k0 er start beløbet

r er renten

n er antal terminer.

eks på a)

der er kn=674,92 , k0=600 og n=3 indsæt og isolerer r


Svar #2
12. september 2012 af Sara2016 (Slettet)

Ja det ved jeg godt, hvordan isoleres?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2012 af nielsenHTX

#2

674,92=600*(1+r)3

674,92/600=(1+r)3

(674,92/600)1/3=1+r ⇔

r=(674,92/600)1/3-1≈ 0,0400=4%


Skriv et svar til: Rente!! hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.