Matematik
at differentere en funktion
11. september 2005 af
SilentScream (Slettet)
jeg har problemer med at løse en opgave. opgaven lyder sådan;
vis, at funktionen f, der er givet ved
f(x) = kvadretrod af x plus 1 divideret med kvadretrod af x
tilfredsstiller ligningen
4xianden f``(x) + 4x f´(x) = f(x)
vis, at funktionen f, der er givet ved
f(x) = kvadretrod af x plus 1 divideret med kvadretrod af x
tilfredsstiller ligningen
4xianden f``(x) + 4x f´(x) = f(x)
Svar #1
11. september 2005 af Brian (Slettet)
Som du sikkert har opdaget ved at følge visse andre tråde, er det meget vigtigt for at der kan gives ordentlig hjælp uden misforståelser, at man kan angive hvad man arbejder med på en præcis måde.
Derfor: herinde angiver vi "kvadratroden af x" med kvrod(x) eller sqrt(x) (square root). Det hedder for resten kvadrat, ikke kvadret. Og "x i anden" angiver vi med x^2.
Parenteser er også vigtige, da deres placering er afgørende for hvad funktionen gør.
Det er ikke til at se hvad du mener - er det
f(x) = (kvrod(x) + 1)/ (kvrod(x)) eller
f(x) = kvrod(x) + 1/(kvrod(x))?
Ellers er der bare at sige, at du skal differentiere f 2 gange, så du har udtryk for f''(x) og f'(x); dem sætter du så ind i din ligning, hvorefter du ved at reducere kontrollerer, at det faktisk giver det udtryk du startede med for f.
Derfor: herinde angiver vi "kvadratroden af x" med kvrod(x) eller sqrt(x) (square root). Det hedder for resten kvadrat, ikke kvadret. Og "x i anden" angiver vi med x^2.
Parenteser er også vigtige, da deres placering er afgørende for hvad funktionen gør.
Det er ikke til at se hvad du mener - er det
f(x) = (kvrod(x) + 1)/ (kvrod(x)) eller
f(x) = kvrod(x) + 1/(kvrod(x))?
Ellers er der bare at sige, at du skal differentiere f 2 gange, så du har udtryk for f''(x) og f'(x); dem sætter du så ind i din ligning, hvorefter du ved at reducere kontrollerer, at det faktisk giver det udtryk du startede med for f.
Skriv et svar til: at differentere en funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
