Matematik

Fsa 2004, brug for hjælp

12. september 2012 af MagnusBrunbjerg (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg har brug for hjælp til opgave 4.6 i Fsa matematik maj-juni 2004. Jeg er fuldstændig lost, så jeg har virkelig brug for hjælp til hvordan man kan udregne det her.

Info givet tidligere (i får lige det hele):
A4 og de andre
Meget af det papir, vi bruger, er A4-papir. A4 er et papirformat i A-serien, hvor det største hedder A0.
Figuren viser, hvordan arkene i A-serien forholder sig til hinanden (her skulle være et billde om når A-tallet bliver større bliver papir arket halvt så stort på den lange led)
A0 har et areal på 1 m3

Tabel om hvor mange A6 papir der skal bruges til et...
A0 - A1 - A2 - A3 - A4 - A5 - A6
64 - 32 - 16 - 8   - 4   -  2  -  1

Funktionsforskriften for antallet af ark A6-papir, et givet A-format kan opdeles i er:
z=2^6/2^x

Forklar sammenhængen mellem funktionesforskriften og tallene i tabellen. (Har jeg lavet)

For A-formaterne gælder at: B/L = 1/2 * L/B         B er bredde og L er længde

Vis, at forholdet mellem bredde og længde er  1/KVROD(2)
(Det er den ovenstående opgave jeg har brug for hjælp til)

 

På forhånd STOR Tak!
(Hvis der er noget info jeg har glemt at skrive, så vær venlig at sige det :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af peter lind

Gang ligningen B/L = ½*L/B med B og divider den med L


Svar #2
12. september 2012 af MagnusBrunbjerg (Slettet)

Hmm
For mig giver det ikke det samme forhold?
Noget jeg har gjordt forkert?

Det jeg har skrevet er ((1/2)*(14,865/10,51)*10,51)/14,865 og 1/kvrod(2)

14,865 = Længden på A6 ark
10,51 = Bredden på A6 ark

((1/2)*(14,865/10,51)*10,51)/14,865 gav 0,5

1/kvrod(2) gav 0,7071068


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2012 af peter lind

Næstsidste linje. Det er (B/L)2 du har beregnet.

Der er ingen grund til at indsætte tal. Desuden skal du så indsætte tal for alle formaterne for at vise at det holder.


Svar #4
12. september 2012 af MagnusBrunbjerg (Slettet)

Nu har jeg vist forvirret mig selv, det jeg laver skal være i et excel ark.
Så ejg skal bare skrive B/L = (((½*L/B)*B)/L)
Det jeg ikke forstår er at hvordan viser det at forskællen på længden og bredden er 1/kvrod(2)

Du må undskylde men det er lidt svært for mig at forstå den her ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er forholdet mellem bredde og længde, der er lig med 1/√2 , ikke forskellen.

Det er givet, at B/L = (1/2) · (L/B) . Ganger man så med (B/L) får man

(B/L)2 = 1/2


Skriv et svar til: Fsa 2004, brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.