Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hvilken mindstepris

13. september 2012 af Tommy9090 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle!

 

Har fået en opgave jeg har lidt svært ved lige at gennemskue, men har da kommet frem til noget i mine bestræbelser de seneste par timer :p Men er langtfra sikker!

 

Det omhandler en trævirksomhed der har 20ton spildtræ pr. år. Da prisen på 1ton træ er 5.000kr, bliver det til en indkøbsudgift på 100.000.

Man vil nu lave en brikketfabrik der skal lave briketter af overskudstræet. De vil kunne sælges til byggemarkeder i sækker á 25kg.

Den har de en leasingudgift på 20.000 pr.år. og 12.5kr pr. sæk

 

Mit forsøg:

Jeg finder først nulpunktsafsætningen ved at dividere det overskydne træ med de 25kg sækkene bliver solgt i.

20.000/25 = 800

Derefter vil jeg finde den samlede variable omkostning ved produktionen 

800*12.5 = 10.000

Det giver så en samlet udgift på 130.000 ( 100.000+20.000+10.000)

For at finde en pris der skal dække denne udgift, dividere jeg nulpunktsafsætningen med udgifterne

130.000/800  = 162.5

Altså er mindsteprisen 162.5?

 

Er det rigtigt eller er jeg helt kaput :D ?


Skriv et svar til: Hvilken mindstepris

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.