Matematik

Rektangel...

14. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hej :-)

Nu har jeg endelig fået kæmpet mig igennem nogle opgaver..

Jeg har vedhæftet en fil med opgaverne.

Er mine fremgangsmåder, og mine resultater korrekte?

 

På forhånd tak!! ;-)

Vedhæftet fil: Rektangel.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

På side 1 skriver du

R2)   (x+y) = 64 , hvor du nok mener 2(x+y) = 64

Eftersom x+y = 32 og xy = 231, er x og y de to rødder i 2.-gradsligningen

z2 -32z +231 = 0 , der også kan skrives

(z -16)2 -52 = 0 , dvs

(z-16+5)(z-16-5) = 0 , eller

(z -11)(z -21) = 0

Opgaverne er jo de to, du har tærsket langhalm i i andre opgavetråde her på Portalen, så hvorfor skal vi nu tærske mere i det samme?


Skriv et svar til: Rektangel...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.