Matematik

Hjælp til reducering, benyttelse af faktorisering

16. september 2012 af Lektier11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, jeg har fået en matematik opgave, hvor jeg er blevet bedt om at reducere udtrykket 5m/2m^2+3mn, jeg ved at jeg skal benytte mig af faktorisering for, at forkorte dette udtryk, men jeg kan ikke lige helt huske hvordan man gør det :O Så jeg tænkte på om der ikke var en rar sjæl derude, der lige kunne give mig lidt hjælp med det? :)))

Hvis det betyder noget, så er m=1 og n=2 Bare til hvis det skulle hjælpe med at gøre det nemmere (man kan ikke indsætte nogle af værdierne, det skulle man gøre i første opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det må dreje sig om

5m / (2m2 + 3mn)

Find en fælles faktor for leddene i brøkens nævner og sæt den uden for parentes, og forkort så.

Bagefter indsættes m = 1 og n = 2 til beregning af talværdien.


Svar #2
16. september 2012 af Lektier11 (Slettet)

så foreksempel, 5, 5 ? :) Så det kommer til at hedde 5m/5*(m*m)+5(m*n)? :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Hvis m = 1, skal der indsættes tallet 1 i stedet for m i udtrykket. Men først skal udtrykket reduceres ved at forkorte med en fælles faktor i tæller og nævner.


Svar #4
16. september 2012 af Lektier11 (Slettet)

Ja det forstår jeg godt, men ka du muligvis hjælpe mig med at reducere udtrykket, og med mellemleddet, det er jeg har lidt problemer med :))


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Start med at identificere en faktor, der er fælles for brøkens tæller og nævner.

Tæller:            5·m

Nævner:        2·m2 + 3·m·n


Svar #6
16. september 2012 af Lektier11 (Slettet)

okay tak skal du have :))


Skriv et svar til: Hjælp til reducering, benyttelse af faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.