Matematik

Svar hurtigst muligt da jeg skal aflevere min opgave imorgen!!!

16. september 2012 af sofiepetersen1 (Slettet)

Hej alle! Jeg håber at i kan hjælpe mig med mit store problem. 

Jeg ville gerne vide hvordan man finder frekvens og summeret frekvens efter man har fundet intervalmidtpunkt????

Altså hvordan man regner det ud.. bare kom med en masse eksempler på hvordan man kan gøre.. Det haster utrolig meget!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2012 af Andreww (Slettet)

Frekevens = Observationssættets størellse delt med hyppighed.

 

Se evt. link:
http://fc.vucaarhus.dk/flexmatematikb/materialer/Grupperede_observationer.pdf

Det er tilladt at google selv !


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2012 af TorbenA (Slettet)

Du må have fået oplysninger om hyppighederne. Der må være tale om diskrete observationer.

Hvis h er hyppigheden for et udfald x (antal gange udfaldet x er målt), så er frekvensen f = h / n

hvor n er det samlede antal målinger (af alle udfald).

Den summerede frekvens (kummulerede frekvens) for et udfald x er lig med summen af frekvenserne for udfald fra og med det første udfald og til og med udfaldet x.

Den summerede frekvens for det sidste udfald er derfor altid 1 (100%). Det kan du checke.

Eksempel:

Udfald   hyppighed    frekvens summeret frekvens

   2             5                    0,25                   0,25

   5           12                   0,60                    0,85

   7             3                   0,15                    1,00

n=            20

Hvis der er tale om grupperede observationer, skal du bruge intervalmidtpunkterne i stedet for x'erne.

P.S. #1 er forkert. Der er byttet om på n og h.


Skriv et svar til: Svar hurtigst muligt da jeg skal aflevere min opgave imorgen!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.