Matematik

Lineær model

17. september 2012 af lolbabe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til Opgave 9 i dokumentet 
-Jeg er også i tvivl om hvilket emne det er inden for matematikken 

Håber nogen vil hjælpe! Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af DelFerro (Slettet)

a) Du har f(x) = ax + b

Lad 2004 være i begyndelsen, dvs x = 0.

f(0) = 16259 ⇒ b = 16259

Du ved, at der kommer 850 elever hvert år, så anse det som en hældning, derfor

f(x) = 850·x + 16259.

b) Bestem f(4)

c) Løs ligningen f(x) = 25000


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2012 af Snick (Slettet)

Hvis jeg ikke tager fejl, så skal du anvende dit kendskab til Lineære funktioner.

En lineær funktion har grundformlen

f(x) = ax + b

Du kan i dit tilfælde udlede

f(x) = Antal af elever der tager en stx som funktion af x-antal år

x = Antal år

b = Antal elever til tiden x = o, eller i dette tilfælde år 2004

a = Stigningen i antal elever pr. år

Så du får altså med dine værdier følgende forskrift.

f(x) = 850·x + 16259

Opgave b) 

Benyt din viden omkring det at x betegner antal år.

Altså skal du beregne f(4), da år 2008 er fire år forskellig fra 2004

Opgave c)

Benyt din viden omkring det at f(x) betegner antal af elever der tager en stx som funktion af x-antal år.

Altså skal du løse ligningen f(x) = 25000 


Skriv et svar til: Lineær model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.