Kemi

pH beregning

17. september 2012 af Laborant76 (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med at give svar på dette spørgesmål

Beregn pH i en 0,050 M NH3-opløsning.

Facit er a) 10,97 og b)10,32

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af mathon

     hvilken styrke har basen NH3

                                                                stærk

                                                                middelstærk

                                                                svag                               ?

 

      hvordan beregnes pOH så?


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2012 af Cecillie95 (Slettet)

pH = -log(H3O+)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2012 af mathon

                   NH3 er en svag base( pKb = 4,75)
 hvorfor
                   pOH = (1/2)·(pKb - log(cb)) = (1/2)·4,75 - log(0,050)) = 3,0

 ved 25ºC
                   pH = 14 - pOH = 14 - 3,0 = 11,0


Skriv et svar til: pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.