Matematik

Ligninger hjælp!

18. september 2012 af itme (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg kan simpelthen ikke huske hvordan man løser en ligning...Der er mange der skal laves, så hvis jeg kunne få hjælp til de her, vil jeg selv prøve at lave resten af dem..

10x+7=3x-23

 

8-3x=5-9x

Tak på fohånd

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af peter lind

Du skal samle alt med x på den ene side og alt andet på den højre side. Se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html for hvad man har lov til at gøre


Svar #2
18. september 2012 af itme (Slettet)

Den har jeg hørt før. Altså at man må trække fra, lægge til, gange og dividere med et tal på BEGGE sider...her kan jeg dog ikke finde rundt i HVILKE af tallene det er jeg skal gøre det med..


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2012 af Trunte1997 (Slettet)



- Hvis du lægger til på den ene side af lighedstegnet, skal du også gøre det på den anden side.

- Det samme gælder for plus, minus, gange og divider. 




Eksempel 1. 

7 + 3 = 10                             7 + x = 10

Jeg vil minus 7                   7 + x (-7) = 10 (-7)
på begge sider.                      x=3


Eksempel 2. 

x -5 = 18                                          -5 står forkert.
x - 5 (+5) = 18 (+5)                        her pludser jeg med 5 på begge sider.
x = 23



Håber dette vil hjælpe på dine opgaver, jeg kan desværre ikke give dig fasit på dine 2 opgaver du har skrevet ind, kan jeg ikke lige kan få opstillet det rigtig.. Men håber det ville hjælpe, dig igang med dine opgaver. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2012 af Cecillie95 (Slettet)

Som Peter siger, skal man samle x(erne) på den venstre side og resten af talene på den anden.

10x+7=3x-23

10x=3x-23-7

10x=3x-23-7

10x-3x = -23-7

7x = -30

x=.-30/7

x= -4,29

 

Det kommer ikke til at gå op, hvis x=3 i den første??


Skriv et svar til: Ligninger hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.