Matematik

Finde varians uden h(x)?

18. september 2012 af Cecillie95 (Slettet)

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal finde variansen og spredningen. Problemet er dog bare, at jeg kun får opgivet f(x) og jeg har kun formler hvor i man skal bruge h(x). Nogle der kan hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af peter lind

KAn du ikke være meget mere præcis. Hvad er opgaven ? Hvad er f(x) ? Hvad er h(x) ?


Svar #2
18. september 2012 af Cecillie95 (Slettet)

Det er for u-grupperede observationer. 


Svar #3
18. september 2012 af Cecillie95 (Slettet)

f(x) = frekvens

F(x) = kumuleret frekvns. 

Opgaven lyder: På figuren ses stolpegiagrammet for en frekvensfordeling. Bestem fordelingens median, typetalm middeltal, varians og standardafvigelse/spredning

Jeg får så kun opgivet frekvenserne for de enkelte obs. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2012 af peter lind

Varians = ∑ (f(xi)*xi-m)2  hvor m er middelværdien


Svar #5
18. september 2012 af Cecillie95 (Slettet)

Tak, ∑ er dog ikke et symbol vi opererer med. Hvad er det for? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2012 af peter lind

Det betyder at du skal summere det der kommer efter  Eks :∑ai = a1+a2+....an


Svar #7
18. september 2012 af Cecillie95 (Slettet)

På den måde, mange tak! :-)


Skriv et svar til: Finde varians uden h(x)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.