Matematik

forkort 2x2+18+12x/x2+3x

18. september 2012 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

2x2+18+12x/x2+3x 

=16/1 ?

er jeg forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du har ret i, at det er forkert. Faktoriser tælleren og nævneren, og forkort så.


Svar #2
18. september 2012 af Basseluft (Slettet)

Så jeg stået af? faktoiser vil vel sige, at jeg skal bruge mine kvadratsætninger, men kan ikke rigtig få dem til at hænge sammen med det der oppe ^


Svar #3
18. september 2012 af Basseluft (Slettet)

Har kigget på dettt eks : 

(x^2+4*x+4)*(x-2)^2/(x^2-4)

(x2 - 4) = (x2 - 22) = (x+2)·(x-2)

x2 + 4x + 4 = x2 + 2·(x·2) + 22 = (x+2)2

Kan nok se man regner baglæns på kvadret sætningen i begge 2. men kan ikke se hvordan jeg skal gøre det i min opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

I tælleren sættes 2 udenfor, så man får

2x2 + 18 + 12x = 2 · (x2 + 9 + 6x) , og leddene i parentesen genkendes som kvadratet på en 2-leddet størrelse

                          = 2 · (x + 3)2

I nævneren sættes faktorn x udenfor, så man får

x2 + 3x = x · (x + 3)

og man kan nu forkorte den fælles faktor (x + 3) ud, med forbeholdet (x + 3) ≠ 0 .


Skriv et svar til: forkort 2x2+18+12x/x2+3x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.