Matematik

find skæringspunketer

19. september 2012 af chpe04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

skal finde skæringspunkter for f og g når f=x2-3x+2 g=-x2+4x-1

har sat lininger sammen så f=g

så for jeg at x=3 og x=1/2 så er mit spørgsmål hvordan finder jeg så y koordinatet


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Skæringspunkterne ligger både på grafen for f(x) og på grafen for g(x), så for hver x-koordinat for et skæringspunkt finder man y-koordinaten ved enten at beregne f(x) eller g(x).


Svar #2
19. september 2012 af chpe04 (Slettet)

var også min første tanke, men må har lavet en fejl i udregningen. fik forskellige resultat på f og g funktionen. regnede dem igen og fik samme resultat


Skriv et svar til: find skæringspunketer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.