Matematik

HJÆLP! hvordan finder man fortegnsvariation for andengradspolynomier!

19. september 2012 af Skoleelev02 - Niveau: B-niveau

Her sidder jeg med en opgave som lyder på at være svært...

jeg skal prøve at finde fortegnsvariation for den her andengradspolunomie...

 F (x) = x2 -7 * x+12 

 

Hvordan gør jeg det? HJÆÆLLP!!!!!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Start med at løse ligningen F(x) = 0 . Grafen for F(x) er en parabel, der vender grenene opad.


Svar #2
19. september 2012 af Skoleelev02

Hvordan løser jeg den ?  har aldrig ku forstået andengradspolynomier :( 

Hvordan løser jeg ligningen f(x) = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Beregn polynomiets diskriminant og benyt så rodformlen. Slå formlerne op i din bog, hvis det er langt væk.


Skriv et svar til: HJÆLP! hvordan finder man fortegnsvariation for andengradspolynomier!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.