Matematik

Ligning

19. september 2012 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser man denne:

226·e-0,0157(h-11) = 50


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2012 af mathon

 

                      226·e-0,0157(h-11) = 50

                      e-0,0157(h-11) = (50/226)

                      e0,0157(h-11) = (226/50)

                      0,0157(h-11) = ln(226/50)

                      h -11 = (ln(226/50))

                      
                      h = (ln(226/50)) + 11


Svar #2
19. september 2012 af Ukenddt (Slettet)

TAK!!!


Svar #3
19. september 2012 af Ukenddt (Slettet)

#1

I stratosfæren kan trykket (målt i mb) for højder mellem 11 km og 25 km beskrives ved en funktion givet regneforskriften:

p(h) = 226e-0,0157(h-11)

hvor h angiver højden højden (målt i km).

- Giv en beskrivelse af hvorledes trykket ændrer sig med hæjden, og inddrag tallet 226 i beskrivelsen

 

 

226 er vel begyndelsesværdien, right? 


Svar #4
19. september 2012 af Ukenddt (Slettet)

Hvor er 0,0157 i trin 5?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2012 af leibniz (Slettet)

11-11 = 0 

vilkårligt tal * 0 = 0

e^0 = 1 

226*1 = 226

De oplysninger og den flotte indføjede graf bør være nok info til at skriven nogle fornuftige ting om funktionen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Se din anden tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1238865

Din ligning er skrevet forkert op.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.