Matematik

Løs ligning ved hjælp af nulregl?

20. september 2012 af Tobi94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan løser jeg denne ligning, ved hjælp af nulreglen? :)

(x-1)(x^2-4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af peter lind

Jeg formoder du mangler et "=0" de 2 faktorer er x-1 og x2-4 hvis ligningen skal holde må mindst en af disse 2 være 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2012 af YesMe (Slettet)

Det hedder

(x-1)(x^2-4) = 0

Nugreglen siger

x - 1 = 0  ∨  x2 - 4 = 0.


Svar #3
20. september 2012 af Tobi94 (Slettet)

og så skal jeg vel finde x ud fra de to ligninger eller? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2012 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2012 af mathon

 

                            (x-1)(x2- 4) = (x-1)(x2- 22) = (x-1)•(x+2)•(x-2) = 0

                           
                            (x+2)(x-1)•(x-2) = 0          (nulreglen)
                           


Skriv et svar til: Løs ligning ved hjælp af nulregl?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.