Matematik

Eksponentielle form

20. september 2012 af AnnaBanp (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan kan jeg bestemme følgende værdiers eksponentielle form:

A = √3+i

B = 2-2i√3

C = A6/B3

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af mathon

 

                  z = a + i·b = r·eiφ   

                                          hvor
                                                          r =√(a2+b2)     

                                                          φ = tan-1(b/a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2012 af mathon

det vil for
        
   A = √(3) + i         sige

                    r = √( (√(3))2 + 12 )  = 2

                   
φ = tan-1(1/√(3)) = (π/6)        

så     
   A = √(3) + i = 2·ei·(π/6)
      

                
 


Skriv et svar til: Eksponentielle form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.