Matematik
uligheder
12. september 2005 af
Ritta (Slettet)
en der ville hjælpe mig med at løse denne ulighed: (x - 1)(x + 2)(x -4) < 0
Svar #3
12. september 2005 af Einstein_15 (Slettet)
gør sådan her
-0,5x=x^2-8x+11
x^2-7,5x+11
Sæt den så ind i denne formel -b-sqrt(b^2-4ac)/2a
-0,5x=x^2-8x+11
x^2-7,5x+11
Sæt den så ind i denne formel -b-sqrt(b^2-4ac)/2a
Svar #4
12. september 2005 af Einstein_15 (Slettet)
undskyld..hehe forkert indlæg..glem hvad jeg skrev
Svar #5
12. september 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Løsning af uligheden
(x - 1)(x + 2)(x - 4)
kan gennemføres ved at udnytte, hvad vi ved om fortegnet på hver af faktorerne x-1, x+2 og x-4.
Alternativt kunne man benytte et argument baseret på, at venstresiden er et polynomium;
p(x) = (x-1)(x+2)(x-4)
og derfor kontinuert. Det betyder specielt, at p kun kan skifte fortegn i nulpunkterne. En fortegnsundersøgelse baseret på passende udvalgte punkter vil derfor løse opgaven.
//Epsilon
(x - 1)(x + 2)(x - 4)
kan gennemføres ved at udnytte, hvad vi ved om fortegnet på hver af faktorerne x-1, x+2 og x-4.
Alternativt kunne man benytte et argument baseret på, at venstresiden er et polynomium;
p(x) = (x-1)(x+2)(x-4)
og derfor kontinuert. Det betyder specielt, at p kun kan skifte fortegn i nulpunkterne. En fortegnsundersøgelse baseret på passende udvalgte punkter vil derfor løse opgaven.
//Epsilon
Skriv et svar til: uligheder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
