Matematik

Ingen løsning?

21. september 2012 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Nogen, som har et godt forslag og en forklaring til denne opgave?

For hvilken værdi af c har denne ligning ingen løsninger?

2x2 + 4x + = 0 

 

 

 

 

På forhånd mange tak!! ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2012 af SuneChr

Undersøg diskriminanten. Er denne negativ, har ligningen ingen reelle løsninger.


Svar #2
21. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

2x2 + 4x + c = 0

a = 2  b = 4  c = c

d = b2 – 4 * a * c

d = 42 – 4 * 2 * c

d = 8 * c

Hvordan kommer jeg videre med den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2012 af SuneChr

Hvis du læste # 1, ville du vide:

16 - 8c < 0   og dermed   c > 2


Svar #4
21. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Som sagt ved jeg godt, at d > 0 = 2 løsninger, d = 0 = 1 løsning og d < 0 = ingen løsning

Men jeg kommer jo frem til d = 8 * c, men det er vel ikke min diskriminant, da c stadig indgår?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2012 af SuneChr

5. linje i # 2 følger da ikke af det, der står i 4. linje

# 0  Det er ikke for hvilken værdi, men hvilke værdier af c.


Svar #6
21. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Spørgsmålet er ordret; For hvilken værdi af c har denne ligning ingen løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2012 af SuneChr

c = 2,000000000000 ... 000000000000000 ...................... 0000000000 ................ 0000000000000001


Skriv et svar til: Ingen løsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.