Kemi

Hjælp Molekyler :)

22. september 2012 af AFG-Z (Slettet)

Pheromoner er en speciel type stoffer der udskilles af mange insekter, og benyttes af kvinden til at tiltrække manden til parring. Et pheromon har molekylformlen C19H38O. Normalt er mængden der udskilles af det kvindelige insekt ca. 1.0 x 10-12 g. Hvor mange molekyler svarer denne mængde til?

Svar:

C19H38O = 282,51 g/mol

(1.0 x 10-12 g) / 282,51 g/mol = 2,8*10^14 mol

2,8*10^14 mol * 19 * 12,011 g/mol = 6,46*10^16 g

2,8*10^14 mol * 38 * 1,00794 g/mol = 1,08 * 10^16 g

2,8*10^14 mol * 15,9994 g/mol = 4,5 * 10^15 g

Altså bliver det C14H2O

Passer dette?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2012 af jihudsif (Slettet)

Hej, kan du hjælpe med noget please dansk??? :(


Svar #2
22. september 2012 af AFG-Z (Slettet)

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2012 af jihudsif (Slettet)

Har skrevet til din indbakke.....


Skriv et svar til: Hjælp Molekyler :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.