Matematik

Er disse ligninger ligefrem proportionale?

23. september 2012 af frozt324 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg sidder med en matematikaflevering hvor jeg skal finde ud af om 3 lineære sammenhænge er ligefrem proportionale, og hvis de er så skal jeg finde proportionalitetsfaktoren.

Ligning M: Y=5x
Ligning N: Y=-0,5x-4
Ligning O: Y=3

Jeg har ledt efter en forklaring på hvordan man finder ud af om de er proportionale eller ej, men der er ikke rigtig noget der virker for mig. Jeg håber i kan hjælpe

Tak på forhånd.


(Billede af sammenhængene er vedhæftet)

Vedhæftet fil: lineær sammenhæng.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af peter lind

At de er proportionale betyder at de kan skrives som y = k*x


Svar #2
23. september 2012 af frozt324 (Slettet)

Så jeg skal finde Y og X, så jeg kan sætte dem ind i y=k*x og så isolere k?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2012 af peter lind

Nej du skal ej. Du skal se hvilken af ligningerne, der kan skrives på den form


Svar #4
23. september 2012 af frozt324 (Slettet)

Hvordan skal jeg gøre det, når jeg hverken har Y, X eller K?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2012 af peter lind

Du skal helelr ikke kende x eller y. Du skal se om du kan finde et k, så sammenhængen passer


Svar #6
23. september 2012 af frozt324 (Slettet)

Det er jo lige det jeg ikke ved hvordan jeg skal gøre. Jeg har kun ligninger for linjerne, men jeg ved ikke hvordan jeg finder k.


Skriv et svar til: Er disse ligninger ligefrem proportionale?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.