Kemi

BasiskemiC opgave 140 - ækvivalente mængder

23. september 2012 af JonasMcc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har problemer med en afleverings opgave i Basiskemi-C opg. 140. Jeg har givet to redoxreaktioner: 

1: H2O2 + 2I+ 2H+ -> 2H2O + I2

2: I2 + 2S2O3- -> 2I- + S4O62-

I opgave a) skal jeg afstemme reaktionsskema 1. Hvilken jeg har gjort. I b'eren skal jeg bestemme den tilsatte stofmængde S2O33- . Det har jeg gjort ved formlen 

c = n / V

Derefter skal jeg bestemme den ækvivalente mængde I2. Her får jeg lidt problemer. Nedenfor er mit bud. 

Jeg kigger på reaktionsskema 2 og opskriver forholdet 

n(I2) / n(S2O42) = 2 <=> n(I2) = 2 * n(S2O42-)

Er dette korrekt? Jeg er lidt i tvivl. Tak   


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af placebo321 (Slettet)

Det er ikke korrekt

n(I2) / n(S2O32-) = 1/2   ⇔   n(I2) = 1/2 * n(S2O32-)

Forholdet mellem I2 og S2O32- er jo 1:2. Dvs. ækvivalente mængder haves, når du har dobbelt så meget S2O32- som I2


Skriv et svar til: BasiskemiC opgave 140 - ækvivalente mængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.