Matematik
Mængder
12. september 2005 af
satino (Slettet)
Hvordan laver man
A={1,2,3,4,5,6}
B={x^2 | x∈A}
D={x∈A | x^2∈A}
A={1,2,3,4,5,6}
B={x^2 | x∈A}
D={x∈A | x^2∈A}
Svar #2
12. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
I B skal du finde de mulige værdier af x^2, når x E A. Dvs. tage et element af A ad gangen, og kvadrere dem.
I D skal du tænke lidt mere - for hvilke værdier af x gælder det, at både værdien selv, og kvadratet på værdien, er et element i A?
I D skal du tænke lidt mere - for hvilke værdier af x gælder det, at både værdien selv, og kvadratet på værdien, er et element i A?
Svar #3
12. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Så vidt jeg forstår, skal du eksplicit opskrive mængderne B og D, dvs. angive elementerne deri.
Udgangspunktet er
A = {1,2,...,6}
og ud fra mængden A ønskes opskrevet mængderne
(1) B = {x^2 | x E A}
(2) D = {x E A | x^2 E A}
At læse:
B indeholder de kvadrater, x^2, om hvilke det gælder, at x er element i A. Eksempelvis
1^2 = 1 E B
2^2 = 4 E B
og så videre. Dan til sidst foreningsmængden
B = {1} u {4} u ...
D indeholder de elementer fra A, hvis kvadrater tillige er elementer i A.
//Epsilon
Udgangspunktet er
A = {1,2,...,6}
og ud fra mængden A ønskes opskrevet mængderne
(1) B = {x^2 | x E A}
(2) D = {x E A | x^2 E A}
At læse:
B indeholder de kvadrater, x^2, om hvilke det gælder, at x er element i A. Eksempelvis
1^2 = 1 E B
2^2 = 4 E B
og så videre. Dan til sidst foreningsmængden
B = {1} u {4} u ...
D indeholder de elementer fra A, hvis kvadrater tillige er elementer i A.
//Epsilon
Svar #5
12. september 2005 af Epsilon (Slettet)
#4:
Tja, det skal nu vist være D i stedet for A. Men ellers er det korrekt.
//Epsilon
Tja, det skal nu vist være D i stedet for A. Men ellers er det korrekt.
//Epsilon
Skriv et svar til: Mængder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
