Matematik

ligning

24. september 2012 af lotteBrita (Slettet) - Niveau: 9. klasse

5x + 8 = - 2x + 26 

 

nogen der vil hjælpe med at løse ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af DrNielsen

isoler x på den ene side, og tal på den anden :)


Svar #2
24. september 2012 af lotteBrita (Slettet)

Er det så korekt... - 3x + 8 = 26 

3x = -18 ( 3x : -18 )  


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2012 af DrNielsen

5x + 8 = - 2x + 26

sammel x på venstre side ved at plusse 2 x:

 

5x + 8 + 2x = -2x + 2x + 26 du får nu:

7x + 8 = 26

fjern 8.

7x + 8 - 8 = 26 - 8

7x = 18

del med 7:

x = 7/18


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. september 2012 af Snick (Slettet)

5x + 8 = -2x + 26

⇔ Vi trækker 8 fra på begge sider lighedstegnet og får

5x = -2x + 18

⇔ Vi lægger 2x til på begge sider af lighedstegnet og får

?

⇔ Vi dividerer med 7 på begge sider af lighedstegnet og får

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2012 af mette48 (Slettet)

Nej der er ikke rigtigt

læg 2x til på begge sider,

træk 8 fra på begge sider

og del med tallet foran x


Svar #6
24. september 2012 af lotteBrita (Slettet)

⇔ Vi lægger 2x til på begge sider af lighedstegnet og får

5x + 2x = -2x + 2x + 18

7x = 18 ( fordi 2x og 2x går ud med hinanden??)
?? er det korrekt tænkt, eller er jeg langt ude i skoven?

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. september 2012 af Snick (Slettet)

Det er korrekt tænkt.

Nu mangler du blot at dividere med 7 på begge sider af lighedstegnet


Svar #8
24. september 2012 af lotteBrita (Slettet)

Altså 7x : 18 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2012 af Snick (Slettet)

Næsten rigtigt

7x / 7 = 18 / 7

? = ?


Svar #10
24. september 2012 af lotteBrita (Slettet)

7x:7 = 1 

1x = 2,5 ??


Svar #11
24. september 2012 af lotteBrita (Slettet)

Eller skal det stå i brøkstal ?


Brugbart svar (1)

Svar #12
24. september 2012 af Snick (Slettet)

7x / 7 = 18 / 7

⇔ De 7x bliver delt med 7. De 18 bliver delt med 7, hvorved vi får

x = 18 / 7

x = 2.57

:)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.