Matematik

Hjælp til ligning med e^

24. september 2012 af CABAL2004 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Kan nogen fortælle mig hvordan jeg skulle løse en ligning som denne:

20 = 30(1-e^(-0,01*t^2))

...når jeg skal finde t ?

Jeg kan forstå at jeg kan hive exponenten ned, men jeg lidt blank med hvordan..

 

mange tak!

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2012 af mathon

 

                  (2/3) = 1 - e-0,01t^2

                  e-0,01t^2 = (1/3)

                  e0,01t^2 = 3

                  0,01t2 = ln(3)

                  t2 = 102•ln(3)

                  t = ±10•√(ln(3))

                  

                 


Svar #2
24. september 2012 af CABAL2004 (Slettet)

Mange tak!

I linie to og tre, hvordan bliver -0,01 til 0,01 ?

 

Tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter, at

a-n = 1 / (an)


Skriv et svar til: Hjælp til ligning med e^

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.