Matematik

Beregning af højden?

27. september 2012 af Jelly (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Jeg har prøvet at beregne højden i denne opgave, men jeg synes at mit resultat er for stort. 

Figuren har jeg uploadet på: 

http://peecee.dk/upload/view/385342

Det jeg har tænkt, er at jeg kan finde alle vinklerne af begge trekanter.

Den første trekant kan jeg, hvis jeg navngiver siderne fx få vinklerne til 

A=46, B=112, C=22

c=16, og fåa=30,72

 

Da jeg i den anden trekant også har alle vinklerne

 c=30,72 ( som var a i forrige trekant)

Vinkler: A=68 B=22 C=90

Får jeg højden til 28,48.

Kan det godt passe?

Håber på respons :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af mathon

skorstenens højde

                           
                                      h = ((tan(68º) • (tan(46º)) / ((tan(68º) - (tan(46º)) •16


Svar #2
27. september 2012 af Jelly (Slettet)

Tak mathon, det var en smart måde, men vi får tilsyneladende det samme. Kender ikke lige ovenstående formel, men det er meget simplere :)


Skriv et svar til: Beregning af højden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.