Fysik

beregn effekt i kredsløb

27. september 2012 af chpe04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

beregng effekt i kredsløb i ydre resistorer det jeg ved er

U0 = 85v

Ri = 0,50Ω

R1 = 80Ω

R2 = 70Ω

R3 = 50Ω

Rx = ukendt

strømmen igennem spændings kilden er I = 1,6A

                               →...........................⇓....................................⇓

                               Ri                    R1                                R2

                                I.........Rx.........I............R3..........I

mit bud var 85v/1,5 = 53,125                53,125·1,62 = 136 w

men det tror jeg ikke er rigtigt nogen der kan hjælpe mig lidt

skal selvfølgelig også regne Rx det kommer nok oså til at skabe mig lidt problemer

Håber i kan forstå diagrammet


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af hesch (Slettet)

( R2 + R3 ) || R1 beregnes = R123.

R123 sidder nu i serie med Ri og Rx.

Anvend: P = R * I2

Prøv det !    :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2012 af hesch (Slettet)

#1 ( PS: )  Altså PRx = 136W - PRi - PR123.


Skriv et svar til: beregn effekt i kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.