Matematik

hvordan finder man sidelængden?

28. september 2012 af Merly (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg kan ikke finde ud af at finde siden AD. kan jeg få hjælp til opg. c?

Vedhæftet fil: Udklip1.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du har bestemt skalaforholdet i et tidligere spørgsmål. Det ville være nemmere at fortsætte i den oprindelige tråd i stedet for at starte en ny tråd.

Kateten AD i den lille trekant ACD er ensliggende med kateten AC i den store trekant ABC. Derfor gælder der

|AD| / |AC| = |AC| / |AB| , dvs

|AD| = |AC|2 / |AB| = 62 / 10 ,

som mathon også forklarede i den anden tråd, se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1243931


Skriv et svar til: hvordan finder man sidelængden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.