Matematik

Fremstille punktmængde ud fra ligning

29. september 2012 af ab92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløjsa

 

Som sædvanlig kunne jeg godt blive lidt hjælp hvad matematikken angår :o)

Jeg skal angive hvilken punktmængde følgende ligning fremstiller:

x^2-4x+y^2+6x=13

 

Jeg har prøvet at få det til at ligne cirklens ligning, som da giver et centrum på (1,0) og en radius på kvadratrod(14). Men et eller andet siger mig, at det ikke just er heeelt rigtigt?

 

Venlig hilsen Andreas


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2012 af mathon

 

                                x2- 4x + y2 + 6x = 13

                                (x-2)2 - 4 + (y+3)2 - 9 = 13

                                (x - 2)2 + (y - (-3))2 = (√(26))2

sammenlignet med

                                (x - a)2 + (y - b)2 = r2
                                                                  siger det dig noget?


 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2012 af nielsenHTX

hvis du ellers har skrevet den rigtigt op så er det korrekt det du har lavet.

 idet

x2-4x+y2+6x=13 ⇔

x2+2x+y2 = 13 ⇔

(x+1)2-1+y2 = 13 ⇔

(x+1)2+(y+0)2 = 14


Svar #3
29. september 2012 af ab92 (Slettet)

#1


 

                                x2- 4x + y2 + 6x = 13

                                (x-2)2 - 4 + (y+3)2 - 9 = 13

                                (x - 2)2 + (y - (-3))2 = (√(26))2

sammenlignet med

                                (x - a)2 + (y - b)2 = r2
                                                                  siger det dig noget?


 

Jeg havde netop også arbejdet mod ciklens ligning, men ligningen forvirrer mig, i det at der står -4x og derfefter 6x. Tror i at det er en fejl, eller en "fælde"?

 

Men det er simpelten at vise, at alle punkter med en distance kvadratrod(14) fra centrum (1,0) er punktmængden?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2012 af nielsenHTX

#3 hvis du skriver som i #2 er der ikke noget af tage fejl af, mathon har dog opfattet det som

x2- 4x + y2 + 6y = 13  selv om han har skrevet noget andet.

ja det er det

 


Svar #5
29. september 2012 af ab92 (Slettet)

#4


#3 hvis du skriver som i #2 er der ikke noget af tage fejl af, mathon har dog opfattet det som

x2- 4x + y2 + 6y = 13  selv om han har skrevet noget andet.

ja det er det

 

OK jeg siger mange tak for hjælpen så! 

Fortsat god weekend!


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2012 af mathon

 

fælde eller ikke
og uden min tastfejl

 

 

                      x2- 4x + y2 + 6y = 13

                                (x-2)2 - 4 + (y+3)2 - 9 = 13

                                (x - 2)2 + (y - (-3))2 = (√(26))2

 

 

                      x2- 4x + y2 + 6x = 13

                      x2 + 2x + y2 = 13

 

                                (x+1)2 - 1 + (y-0)2 = 13

                                (x+1)2 + (y-0)2 = 14

                                (x - (-1))2 + (y - 0)2 = (√(14))2

 

 

 

 


Skriv et svar til: Fremstille punktmængde ud fra ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.