Matematik

Mat opgave, DET HASTER

01. oktober 2012 af H06 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg er gået i stå med en opgave som skal afleveres imorgen.


Opgaven: Opskriv det tredjegradspolynomium p(z)=az3+bz2+cz+d, der har rødderne 9+1+i, 9+1-i og 9+2, og som opfylder at p(0)=1

p(z)=az3+bz2+cz+d
p(0)=a*03+b*02+c*0+d=1
dvs. at d=1

p1(z) = z-(10+i)
p2(z) = z-(10-1)
p3(z) = z-(11)

 

så faktoriserer jeg:

p(z)=p1(z)* p2(z)* p3(z)

p(z)= (z-(10+i)* (z-(10-i)* (z-(11))

p(z)=(z-10-i) *(z-10+i) * (z-11)=(z2- 10z +zi -10z + 100 - 10i -zi +10i -i2)(z-11)

                                        =(z-11)*(z2-20z+101)                   (-(i)2=-(-1)=1)

                                        =z3-20z2+101z-11z2+220z-1111

                                        =z3-31z2+321z-1111

så:

p#x(0)=03-31*02+321*0-1111 = -1111

p(0)=1 

a*p#(z)=p(z) , hvor p(0) =1 

a*p#(0)=p(0)

a(-1111)=1 , 

a?= -1/1111  =-0,0009 ...

ved ikke om det sidste passer, kan ikke løse resten af opgaven,, 

Håber der en der virkelig kan hjælpe mig med at løse den, da jeg skal aflevere den imorgen. 

På forhånd tak :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Prøv også at kigge igennem forummet, for der er så mange der spørger om det samme ting som dit område.

Se eventuelt https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1245274


Skriv et svar til: Mat opgave, DET HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.