Fysik

som funktion af

02. oktober 2012 af cillee1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet opgaven at lave en lineær graf udfra tal som er omvendt proportionelle


Jeg kan bare ikke finde ud af hvad jeg skal gøre med de her tal overfor hinanden? jeg har V og P og skal have beregnet 1/p, der står noget lignende med at jeg skal finde funktion af.

Jeg er helt lost.. har fået en lineær linje ved at stille tallene i ^-1, men er ikke det rigtige

Hvad er det meningen jeg skal gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2012 af mathon

ved konstant temperatur
gælder
                                    p • V = k
og dermed
                                    p = k • V-1
og
                                    V = k • p-1                  hvis grafer er rette linjer gennem (0,0)


Svar #2
02. oktober 2012 af cillee1 (Slettet)

Jeg er slet ikke god til det her fag..

 

Jeg har P og V, jeg har sat dem i excel hvor jeg skal beregne 1/p for at få min lineære graf

 

skal jeg først finde k? og så dividere den med V for at få p^-1?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2012 af peter lind

Nej. Du skal først lave en kolonne eller række med 1/p. Hvis det er målte data kan man så lave regression på de data. Det vil give k.

Alternativt kan du lave en række eller kolonne med P*V. Det skulle så gerne give noget nær samme tal k i alle celler. Du kan evt. finde middelværdien af k'erne og bruge det.


Svar #4
02. oktober 2012 af cillee1 (Slettet)

tusind tak begge to :-)


Skriv et svar til: som funktion af

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.