Matematik

to ligninger med to ubekendte SVAR!

02. oktober 2012 af sillesen1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej kunne godt bruge noget hjælp til denne ligning jeg selv har opstillet!

opgaven lyder sådan

Et antal personer skal deles ligeligt om at betale et beløb. Hvis hver person betaler 870 kr., mangler der 20 kr. i at beløbet er betalt. Betaler hver person 880 kr., overstiger betalingen beløbet med 40 kr.

jeg er kommet frem til at:

antal personer = x

det rigtige beløb = y

jeg har skrvet min ligning sådan:

x·870=7-20
x·880=y+40

Hvad er x og y lig med???


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af nielsenHTX

x·870=y-20
x·880=y+40

træk den ene ´fra den anden kan du finde x

y findes så ved at indsætte dit fundne x og så isolere y.

(jeg får at x = 6, y = 5240)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2012 af Andreww (Slettet)

Du har jo allerede fået et svar på opgaven ?

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1246033


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man ser vel hurtigt, at når x personer hver betaler 10kr mere, kommer der (40 - (-20)) = 60kr mere i kassen, dvs

10x = 60


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte SVAR!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.