Fysik

Trykket af en mur

03. oktober 2012 af gluck123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nem, men glemt hvordan :( help please

 

4. Trykket af en mur
I en tietagers ejendom er ydermuren 30 m høj. Muren består af beton med densiteten 2700 kg/m3. Hvor stort er murens tryk på soklen, den hviler på? Sammenlign med kvinden i opg. 2


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Trykket defineres som kraft pr areal, her tyngdekraften af muren pr areal, som muren hviler på, dvs

P = ρ·g·h


Svar #2
03. oktober 2012 af gluck123 (Slettet)

Jamen det giver jo et meget højt tal? efter din formel, skal jeg bare skrive

2700*9,82*30 = P


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, du skal ikke bare skrive sådan. Du skal sætte behørige enheder på, så du ved, hvilken enhed det beregnede tryk har.


Svar #4
03. oktober 2012 af gluck123 (Slettet)

Dvs. helt præcis hvordan? undskyld jeg spørger om det, men har lidt svært ved opgaven :(


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

ρ = 2700kg/m3 , h = 30m, g = 9,82m/s2 , så

P = ρ·g·h = 2700kg/m3 · 9,82m/s2 · 30m = ...


Svar #6
03. oktober 2012 af gluck123 (Slettet)

Så trykket er altså = 795420 N/kg, eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er ikke enheden for et tryk. Enheden for tryk er 1Pa = 1N/m2 .


Svar #8
03. oktober 2012 af gluck123 (Slettet)

Jamen det kan da ikke passe at trykket er 795420 N for hvert kvadratmeter? er det ikke meget, eller er det det rigtige svar.


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det kan da godt være, at det fornemmes som meget, men det er jo, hvad beregningen giver. Du kan jo omregne det til atm.


Brugbart svar (1)

Svar #10
03. oktober 2012 af 1mitstudie (Slettet)

Den ligger et tryk på 8,1Kgf ( kilogram) per kvadrat centimeter, om der er meget eller lidt det er spørgsmål om synsvinkel.


Skriv et svar til: Trykket af en mur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.