Matematik

minimum for en funktion

03. oktober 2012 af bamsea (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem minimum for funktionen f(x) = 2x2 - 4x +2

 

er der nogle der kan hjælpe mig ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Start med at løse ligningen f '(x) = 0 .

Eller udnyt, at grafen for funktionen f(x) er en parabel, der vender grenene opad. Den har derfor minimum i parabelens toppunkt.


Svar #2
03. oktober 2012 af bamsea (Slettet)

kan jeg så godt skrive: 

 

f(x) = 2x2 - 4x +2
f'(x) = 0 --> 2x2-4x + 2 = 0

D = (-4)- 4*2*2 = 0

Toppunkt = (4/4) , (0/8) = (1,0) ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal differentiere funktionen f(x) og så løse ligningen f '(x) = 0. Hvis du ikke har kendskab til differentialregning, så læs i stedet sidste afsnit i #1 og benyt fremgangsmåden med toppunktet. Du har beregnet toppunktet korrekt. Toppunktets y-koordinat er funktionens minimum.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2012 af Mongomaniac (Slettet)

f '(x)=4x-4

4x-4=0   <=>

4x=4    <=>

x=4/4=1

Altså har den minimum ved x-værdien 1.

Nu sætter du 1 ind i funktionsforskriften.

f(1)=2*1^2-4*1+2=0

Altså har den minimum i punktet (1, 0)

 


Svar #5
03. oktober 2012 af bamsea (Slettet)

super, tusind tak til jer begge :)


Skriv et svar til: minimum for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.