Matematik

At isoloere Q

04. oktober 2012 af EllenThygesen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg skal isoleret Q i denne ligning:  y^2=Q·x - Q·a + k 
Jeg er nået så langt som til at rykke k over på den anden side så den hedder y^2-k=Q*x-Q*a, men så går jeg også i stå. Er det evet. nogen der gider at forklare hvad der så skal ske? 

Tak på forhånd. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Du kan faktorisere på højre side, får du

Q(x- a)


Svar #2
04. oktober 2012 af EllenThygesen (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt. Kan du uddybe?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

y2 - k = Qx - Qa

         = Q(x - a)

Divider så med (x - a) på hver sider, har du så fået Q isoleret færdigt.


Svar #4
04. oktober 2012 af EllenThygesen (Slettet)

Tusind tak. :) 

 


Skriv et svar til: At isoloere Q

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.