Matematik

Lineær funktion + regression

07. oktober 2012 af fielassen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan forklare mig hvad lineær regression og lineær funktion er???

Tak på forhånd! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2012 af 5555555 (Slettet)

lineær funktion:

lineære funktion er et ret linje der har forskriften f(x)=a*x+b

hvor a er hældningstallet dvs. hvor meget du skal går op eller ned når du en hen af x-asken.

b er skærningen på y-aksen, der viser hvor linjen skærer ved y-asken.

fx. hvis man kigger på funktionen f(x)=2*x+3

2 er hældningentallet det vil sige når du går en hen af x-asken skal du går 2 op. 3 er skærningen på y-asken.

 

linære regession betyder at du har en tilnærmelses vis en ret linje igennem forskellige punkter.


Svar #2
07. oktober 2012 af fielassen (Slettet)

Tak for hjælpen! 

Men forstår stadig ikke helt hvad lineær regression helt præcis er. Er der andre der kan forklare?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2012 af peter lind

Et eksempel. Du har et batteri hvortil du slutter en ydre modstand. Du måler strømstyrken gennem modstanden. Du vil få forskellige værdier af strømstyrken for forskellige modstande. Du har en hel række sådanne målinger. Der forventes at sammenhængen er lineær så du forventer at få I= a*R+b. Du vil nu gerne vide hvad a og b er. Det regressionsanalysen gør er at finde a og b, så de passer så godt som muligt til dine målte data


Svar #4
07. oktober 2012 af fielassen (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! Jeg tror jeg forstår det nu. :-) 


Skriv et svar til: Lineær funktion + regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.