Fysik

Lodret kast - bestem tid

07. oktober 2012 af anonym1996 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bold bliver kastet op i luften fra jorden. Den når højden 53,2 m. 

Hvor lang tid tager det før bolden rammer jorden? 
 

Skal jeg bestemme tiden med denne formel, hvor jeg isolere t eller hvordan?

s = -½*g*t2 +v0*t +s0


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. oktober 2012 af SuneChr

Det frie fald

s  =  ½·g·t2      Isolér t og indsæt det kendte, s og g .


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2012 af peter lind

Det kan du godt. Da bevægelsen er symmetrisk i tiden kan du nøjes med at finde faldtide og gange resultatet med 2. det er nemmere


Svar #3
07. oktober 2012 af anonym1996 (Slettet)

Selvfølgelig...

s  =  ½·g·t
2s = g·t
√(2s/g) ⇔ t

√(2·32,05 / 9,82) ≈ 2,55 s. 



 


Svar #4
07. oktober 2012 af anonym1996 (Slettet)

Jeg skal beregne Ekin og Epot i toppunktet.

- Hvordan ville i gøre det?  


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. oktober 2012 af peter lind

I toppunktet er hastigheden 0 så Ekin = 0 . Der er så kun potentiel energi og her er den m*g*h


Skriv et svar til: Lodret kast - bestem tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.