Fysik

fysik gasser massen af N2 molekyle

09. oktober 2012 af kurd91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Temperaturen af en gas afhænger af gasmolekylens gennemsnitlige hastighed. Sammenhængen er givet ved følgende formel:

(1/2)*m*v^2=(3/2)*k*T

Massen af et N2 molekyle: (14 g/mol)*2 = 28 g/mol
Temperatur: 273,15K + 12K = 285,15K
k= 1,38*10^-23 J/K

 

- min opgave lyder som overstående. Hvordan finder jeg frem til massen af et n2 molekle? ved at massen af et n= 14.0067g/mol. ganger det med 2, da der er to atomer og får så 28.0134g/mol. Men min lærer snakkede om at jeg skulle gange det med en konstant, U,  hvilket jeg har fundet frem til svare til 6.02214*10^23. 

 

Kan jeg bare gange massen af et n molekyle med 2, eller skla jeg bruge U konstanten?


Svar #1
09. oktober 2012 af kurd91 (Slettet)

nogen der kan hjælpe?

 


Skriv et svar til: fysik gasser massen af N2 molekyle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.