Matematik

lineær funktion

09. oktober 2012 af Kaan* (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle som kan hjælpe mig med denne opgave...

i de senere år er nye frysere blevet forbedret så de forbruger stadig mindre el... tabellen viser det typiske årlige elforbrug for frysere for årenne 1988-2000

år                            1988    1990    1992         1994       1996        1998           2000

årligt elforbrug      635       605       573           541         512            483             454

 

 

a. hvonår vil det typiske årlige elforbrug for frysere være 300 kWh, hvis denne udvikling fortsætter....


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2012 af Andreww (Slettet)

Benyt f(x) = ax + b

Lad x være antal år efter 1988.

f(0) = 635
f(2) = 605

a = (605 - 635) / (2 - 0)
a = -15

y = -15x + b

Brug eksempelvis f(0) til bestemmelse af b:

635 = -15·0 + b
    b = 635

 

y = -15x + 635

 

a.) Hvnår vil det typiske årlige ... fortsætter:   300 = -15x + 635       løs mht. x


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2012 af Krabasken (Slettet)

En lineær regression på observationerne giver linien

y = -15,1429x + 634,1429

Indsæt 300 for y, så får du

x(300) = 22,066

År (1988 + 22,066) = år 2010,066

Lidt inde i år 2010 vil forbruget nå ned på 300 kWh

;-)

 


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.