Fysik

Opvarmning af vand

11. oktober 2012 af Druzze (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen!

Jeg er lige nu i gang med en fysik rapport, og så var det at jeg faldt over noget jeg ikke kunne finde ud af...

Spørgsmålet lyder som følgende "Hvor meget energi kræver det at opvarme 1 kg vand, ved hjælp af en el kedel"
El kedlens effekt er 2300

Håber virkelig der er nogen der vil hjælpe mig :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2012 af mathon

   

               ...hvor mange grader?


Svar #2
11. oktober 2012 af Druzze (Slettet)

Fra 30 grader - 100 :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2012 af mathon

"Hvor meget energi kræver det at opvarme 1 kg vand fra 30ºC til 100ºC":

                          E = (1 kg) • (4,182 kJ/(kg•C)) • ((100-30) C) = 292,74 kJ

 

 

"Hvor lang tid tager dett at opvarme 1 kg vand fra 30ºC til 100ºC":

                         tilført energi = modtaget energi

                          (2,3 kJ/s) • t          = 292,74 kJ

                          P • t                     = 292,74 kJ

                          t = (292,74 kJ) / (2,3 kJ/s) ≈ 127 s = 2 min 7 sek

 


Svar #4
11. oktober 2012 af Druzze (Slettet)

Mange tak!!
Kan det passe at dette (E = (1 kg) • (4,182 kJ/(kg•C)) • ((100-30) C) = 292,74 kJ) = E_nytte?

For nu skal jeg nemlig regne nyttevirkningen ud, E_tilført/E_nytte. Kan det passe at ^ det der er det E_nytte


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. oktober 2012 af mathon

#3
        er
                  Enytte = 292,74 kJ


Svar #6
11. oktober 2012 af Druzze (Slettet)

Super!
 

Vil du hjælpe mig med endnu et spørgsmål?
 

"Du har fundet en værdi for hvor meget energi det kræver at opvarme 1 kg vand med 1 grad Celsius.
Hvilken fysisk størrelse siger netop noget om hvor meget energi det kræver at opvarme 1 kg af noget præcist 1 grad celsius?"

Hvis nej er det helt i orden, jeg har jo fået svar på mit spørgsmål :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. oktober 2012 af mathon

 

                 ...vands specifikke varmekapacitet


Skriv et svar til: Opvarmning af vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.