Matematik

Omskriv decimaltalene til kortest mulige broktal.

11. oktober 2012 af Jonas12133 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Omskriv decimaltalene til kortest mulige broktal. A. 0,2 = b. 0,4 = c. 1,2 = d. 0,25 = E. 0,87 =

Svar #1
11. oktober 2012 af Jonas12133 (Slettet)

Help..

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2012 af Salihu (Slettet)

Hvis du umiddelbart ikke kan se, hvad den kortest mulige brøk bliver (fx 0,25 er en fjerdedel, dvs 1/4), så kan du starte med at gang og dividere med 10, således:

0,2 *10/10 = 2/10 

- nu har du en brøk, men den kan forkortes. Du skal finde det størst mulige tal, som går op i både tæller og nævner. Her er det 2, så brøken bliver:

1/5


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2012 af littlejimmy (Slettet)

http://www.youtube.com/watch?v=saUKe6mJOlA&feature=related
- Her kan du hente hjælp til forklaring

** Fjernede facit


Svar #4
11. oktober 2012 af Jonas12133 (Slettet)

Tak... :-D

Svar #5
11. oktober 2012 af Jonas12133 (Slettet)

Kan ikke komme ind i den hjemme side som du gav!? Helo

Svar #6
11. oktober 2012 af Jonas12133 (Slettet)

Help*

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Hvis der er et ciffer efter kommaet er det 10-dele

er der 2 cifte efter kommaet er der 100-dele

0,4 = 4/10 = 2/5       forkortet med 2


Skriv et svar til: Omskriv decimaltalene til kortest mulige broktal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.