Fysik

Formel for rødforskydning?

13. oktober 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er formlen for rødfoskydning ikke:

z = Δλ/λ?

Hvad er følgende formel så?

λ/λuds = z + 1?

Jeg forstår det ikke..


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2012 af peter lind

λ/λuds = z + 1 <=> λ/λuds -1= z  = λ/λudsudsuds = Δλ/λuds


Svar #2
13. oktober 2012 af Sinimini (Slettet)

Hvordan skal det forstås?

Er det så bare det samme som formlen for rødforskydningen. Jeg er ikke helt med på, hvad du gør og hvorfor. Vil du være sød at forklare mig det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der benyttes, at

Δλ = λ - λuds , og at

z = Δλ / λuds , så

λ / λuds = (Δλ + λuds) / λuds = (Δλ / λuds) + 1 = z + 1

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. oktober 2012 af peter lind

De 2 formler er ensbetydende. Efter <=> har jeg blot trukket 1 fra på begge sider af lighedstegnet. Derefter ganger og divdere med det samme tal hvilket giver 1 samtidig opnår jeg samme fællesnævner. Dernæst sættes det på fælles brøkstreg.


Svar #5
14. oktober 2012 af Sinimini (Slettet)

Så det er simpelthen to formler til at beregne det samme? Eller giver det forskelige facits?


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. oktober 2012 af peter lind

De giver samme facit.  Forskellen ligger i at den ene kræver kendskab til eller leverer kendskab til rødforskydningen; medens den anden kræver eller leverer bølgelængden af den forskudte bølge


Skriv et svar til: Formel for rødforskydning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.