Matematik

Har virkelig brug for hjælp... :-(

13. oktober 2012 af SallyP (Slettet)

sejlet er vævet af uld. For at gøre det tæt er der gnedet smørelse ind i sejlet. Langs hele kanten af sejlet er der fastgjort et torv. Arealet af sejlet er ca. 90 m2. Med smørelse og tovværk vejer det ialt 243 kg.

Smørelse: 113 kg
tovværk: 45 kg.

Beregn vægten af sejlet uden smørelse og tovværk. = 85 kg.
 

Så er det så dette spørgsmål som plager mig:
Sejldugens styrke angives som vægt uden smørelse og tovværk i gram pr. m2 sejl.
Vis at sejldugens styrke med tilnærmelse er 1000 gram pr. m2.

 

Hvordan ialverden gør jeg det??

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2012 af nielsenHTX

du ved at vægten af sejlet uden smørelse og tovværk er  85 kg.

styrken angives i gram sejl uden  smørelse og tovværk pr m2 sejl altså

85kg / 90 m2 =85000gram/90m2  =944,4 gram / m2 ≈1000gram/m2


Skriv et svar til: Har virkelig brug for hjælp... :-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.