Matematik

En der har mulighed for at hjælpe mig?

14. oktober 2012 af Sahra123 (Slettet)

Jeg har et problem med denne opgave, en der har mulighed for at hjælpe? 

 

Nørre Skole bruger 1.000 pakker A4 papir til printere og kopimaskiner om året.
Der er mængderabat, så prisen er 16 kr. ekskl. moms for en pakke.
Momsen er 25 procent.

-Beregn momsen i kroner for en pakke papir.
-Beregn den samlede pris for en pakke inkl. moms.
-Hvor mange procent udgør momsen af den samlede pris?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2012 af Salihu (Slettet)

1. Momsen for en pakke: 16kr*0,25 = 4 kr

2. Pris pr pakke inkl. moms: 16*1,25 = 20 kr

3. Momsen som procent af den samlede pris: 4 kr / 20 kr = 1/5 = 20%


Skriv et svar til: En der har mulighed for at hjælpe mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.