Fysik

Plan bevægelse

15. oktober 2012 af mkkl1986 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en motorcykel vil foretag en spring som vist  på figuren. den kan ses på vedhæftet fil.

hans rampe hælder 15 grader med vandret.

a)

hvor højt passerer han over kantet, hvis farten ved afsættet er 100km/h                                                                                              b) hvor lang tid tager springet?    c) bestem hans mindste hastighed, så springet går godt..                  kan noget hjælpe mig med denne opgave?

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
15. oktober 2012 af peter lind

Du skal bruge formlerne for det skrå kast, so du kan se på http://da.wikipedia.org/wiki/Det_skr%C3%A5_kast


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. oktober 2012 af mathon

 

 

          vox = vo•cos(15º) = (27,78 m/s)•cos(15º) = 26,83 m/s

          voy = vo•sin(15º) = (27,78 m/s)•sin(15º) = 7,19 m/s


          vy = voy - g•t           indtil maksimalhøjden er nået
  dvs
   til tiden
                         voy       7,19 m/s
                  to = ----- =  --------------
                           g       9,81 m/s2

    


Svar #3
16. oktober 2012 af mkkl1986 (Slettet)

når jeg har fundet tid. hvilke formlen kan jeg så bruge til at bestemme hvor højt han passerer over kanten? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. oktober 2012 af peter lind

Du kender bevægelsen i den vandrette (x-aksens) retning. Brug dette til at finde den tid det tager at nå frem til kanten. Indsæt denne tid i y(t)


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. oktober 2012 af mathon

   tid for at nå kanten

                                 (15 m) / (26,83 m/s) = 0,559 s


Skriv et svar til: Plan bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.