Matematik

3. gradsfunktion

17. oktober 2012 af gunnarjensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen. Jeg står med denne 3.grads funktion   

 

f(x,y)= 3x^2+y^2-9x+4y

Jeg skal finde nulpunkterne, men ved ikke helt hvordan jeg skal gøre det, når jeg har både x og y.

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2012 af peter lind

Det er ikke en 3. gradsfunktion. Funktionen kan omskrives til 3(x-a)2 + (y-b)2 +c hvor c <0. Hvis du sætter det til 0 får du ligningen for en ellipse. Punkter på denne ellipse er altså løsningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2012 af mathon

 

              f(x,y) = 3x^2+y^2-9x+4y = 3(x-(3/2))2 + (y+2)2 - (43/4)

              f(x,y) = 0

kræver
              3(x-(3/2))2 + (y+2)2 = (43/4)

                 (x-(3/2))2            (y+2)2
              ----------------   +  -----------  = 1      
               (√(43/12))2       (√(43/4))2

som er
punkterne på en ellipse med centrum C((3/2) ; 2)

med halve
                  storakse b = √(43/4)

                  lilleakse a = √(43/12)
                              

              

          


Skriv et svar til: 3. gradsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.