Fysik

kinetisk/potentiel/mekanisk energi

20. oktober 2012 af Hyldeblomst22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er i tvivl om, om jeg er dybt på vildspor her.. Arb. ark tilføjet.. Skal udregne kuglens fart ved opspringet.. Hvis der sidder nogle kloge hoveder ville jeg være taknemmelig :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. oktober 2012 af peter lind

Du er på vildspor. Farten ved starten af faldet er 0 og dermed er den kinetiske enrgi også 0. Med hensyn til opspringet skal du bruge energibevarelsen.


Svar #2
21. oktober 2012 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Ah okay tak


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. oktober 2012 af mathon

 

1.                         

                     Epot = m·g·h

                     Epot = (0,043 kg)·(9,82 N/kg)·(1,60 m) = 0,6756 Nm = 0,6756 J

                    


Brugbart svar (2)

Svar #4
21. oktober 2012 af mathon

2.

                     Ekin_start = 0,5·m·02 = 0


Brugbart svar (2)

Svar #5
21. oktober 2012 af mathon

3.

                     Emek = Epot + Ekin

                     Emek = m·g·ho + (1/2)·m·vo2

                     Emek = 0,6756 J + (1/2)·m ·0 2

                     Emek = 0,6756 J

     


Brugbart svar (2)

Svar #6
21. oktober 2012 af mathon

4.

                     m·g·0 + (1/2)·m·v2 = Emek = 0,6756 J

 


Brugbart svar (2)

Svar #7
21. oktober 2012 af mathon

5.

                     Emin = (1/2)·m·v2 = Emek = 0,6756 J


Brugbart svar (2)

Svar #8
21. oktober 2012 af mathon

6.

                     (1/2)·m·v2 = Emek

                                    
                     v = (2Emek/m)1/2 = (2·(0,6756 kg·m2/s2)/(0,043 kg))0,5 = 5,61 m/s

 

Brugbart svar (2)

Svar #9
21. oktober 2012 af mathon

7.

                     Emek = 0,88·Emek + 0,12·Emek

                     Emek = 0,6756 J = 0,88·Emek + 0,12·Emek


Brugbart svar (2)

Svar #10
21. oktober 2012 af mathon

8.

                     Ekin = 0,88·Emek = 0,88·(0,6756 J) = 0,5945 J


Brugbart svar (2)

Svar #11
21. oktober 2012 af mathon

9.

                     Ekin_efter = 0,88·Ekin_før

                     (1/2)·m·v2efter = 0,88·(1/2)·m·v2før

                     v2efter = 0,88·v2før

                     vefter = √(0,88)·vfør

                     vefter = √(0,88)·(5,61 m/s) = 5,26 m/s

                                        

 


Brugbart svar (2)

Svar #12
21. oktober 2012 af mathon

10.

                     Epot_max_efter = 0,88·(0,6756 J) = 0,5945 J


Brugbart svar (2)

Svar #13
21. oktober 2012 af mathon

11.

                     Epot_max_efter = m·g·hmax_efter = 0,88·Epot_max_før = 0,88·m·g·h_max_før

                     m·g·hmax_efter = 0,88·m·g·h_max_før

                     hmax_efter = 0,88·h_max_før = 0,88·(1,60 m) = 1,41 m


Svar #14
21. oktober 2012 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Åh gud hvor er du dejlig! Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: kinetisk/potentiel/mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.