Kemi

pKs= 4, stærk eller svag??

20. oktober 2012 af læsefreak (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey derude! 

jeg sidder med et lille problem, som jeg håber I kan hjælpe mig med! Jeg får i en opgave at vide, at pKs = 4 og så skal jeg finde pH, men nu kommer jeg i tvivl om det er formlen for en middelstærk syre eller svag syre jeg skal bruge, da følgende fælger:

                                           stærk syre                            pKs<-1,74

                                           middelstærk syre                 -1,74<pKs<4     

                                           svag syre                             4<pKs<10

                                           meget svag syre                  10<pKs<15,7

                                           yderst svag syre                   pKs>15,7

Håber i kan hjælpe mig!

på forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2012 af mathon

 

                                   middelstærk syre


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. oktober 2012 af JSmaakjær (Slettet)

Ville også sige en middelstærk syre, men hvis du bruger formlen for en svag syre, burde forskellen i pH ikke være sønderlig stor :) 


Skriv et svar til: pKs= 4, stærk eller svag??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.