Matematik

Ligninger hjælp!

21. oktober 2012 af Yazzzim (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg har en aflevering for med en hel masse ligninger, og jeg kan virkelig ikke forstå hvordan jeg skal lave det?

Sådan ser nogle af dem ud:


3x−7=11

−4x+3=6x−15

3x-1=5

3-x=4

20-3x=7

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2012 af peter lind

se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html   der kan du se en oversigt over muligheder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2012 af rouladen25 (Slettet)

SÅment bare isoler' x

 

altså, i 3x-7=11: 

3x-7=11 

3x = 11 + 7                 7 skifter fortegn, da det rykkes over på den anden side af lighedstegnet

3x= 18

x = 18 / 3

x = 6


Skriv et svar til: Ligninger hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.